"

ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

OVA DORUČAK ČESTO SPREMAM A DECI NIKAD DOSTA

Piroške








Sastojci
kvas
1 vrečica suhog kvasca
1,5 dl toplog mlijeka
mala žličica šećera
velika žlica glatkog brašna
tijesto
150 g kuhanog i propasiranog krumpira
50 g maslaca



350 g brašna
sol
2 žumanjka
nadjev
150 g prešane šunke
1 velika žlica vrhnja
malo soli

Priprema
1.
u toplo mlijeko staviti žlicu brašna, šećer i suhi kvasac
2.
ostaviti da se digne
3.
u zdjelu staviti ostale sastojke
4.
dodati dignuti kvas i zamijesiti tijesto
5.
ostaviti na toplom da se digne
6.
šunku narezati na sitne kockice
7.



dodati joj vrhnja i malo soli
8.
kad je tijesto dignuto razvaljati ga na malo više od pola centimetra debljine
9.
rezati četverokute približno 7×7 cm
10.
staviti nadjev na sredinu i dobro stisnuti krajeve da nadjev nebi izlazio kod pečenja
11.
oblikovati pirošku
12.
pržiti u vručem ulju desetak minuta
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

 http://www.coolinarika.com/

0 komentari