"

ponedjeljak, 14. ožujka 2016.

NOVA ŠEHERZADA TORTA...GOTOVA ZA 20 MINUTA( NE PEČE SE)










Torta je brza za pripremiti a ukus i izgled su kao od neke komplikovane torte! Stvarno jedna od najboljih torti sto sam probala.
Sastojci
1,5 L Mlijeka
14 kas. Secera
5 Dolcela Pudinga od Karamele*
250 gr. Putera



500 gr. Slaga
500 ml. Kisele Vode
600 gr. Turskog Keksa Petitbeurre

Priprema
1.
Odvojiti 2 dl. mlijeka i dodajte 5 vrecica pudinga i dvije kasike secera. Ostaviti sa strane.
2.
Ostatak secera (12 punih kasika) istopiti da se dobije karamel i u to dodati vrelo, prijethodno ugrejano, mlijeko. Kad se sve dobro sjedini i provri, dodati smjesu sa pudingom. Kuhati dok se ne zgusne.
Ostavite puding da se ohladi i sjedinite sa izmiksanim puterom.
3.



Posebno umutite 500 gr. slaga sa kiselom vodom.
Zatim redajte tortu u tepsiju (35 x 25 cm.): Keks, Fil, Slag - Keks, Fil, Slag itd. Tako napraviti 4 reda i obloziti tortu sa slagom.
4.
Ostavite tortu par sati da se dobro ohladi i da se ukusi sjedine!
Bon Appetit!
Posluživanje
*Umjesto 5 pudinga Karamele, mozete koristiti 5 Dolcela pudinga od Vanilije i koristiti 15 kas. secera namjesto  14.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

 http://www.coolinarika.com/

0 komentari