"

ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Medeno srce

9320e1c29d94113cd08e5cc6621af12e_view_l









Sastojci
sve se meri na casu od ( 2 dl )
kore: 1,5 casa secera
1,5 casa vode
3 case pšeničnog brašna Podravka
1 prašak za pecivo Docela
1 zlicica cimeta
1 zlicica sode bikarbone
3 zlice dzema od kajsija ( uz vrh pune )
5 zlica ulja
za fil: 7 zlica dzema od kajsija ( uz vrh pune )
2 zlicice limuntusa
1 zlicica cimeta
za glazuru: 100 g cokolade
5 zlica ulja
30 g margarina



Priprema
1.

U posudu izmesajte sve sastojke, pa polovinu smese sipajte u podmazan manji pleh, pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni, ca 5 minuta, da se uhvati korica, a zatim izvadite iz rerne premazite filom ( za fil pomesajte dzem od kajsija, limuntus i cimet ), rasporedite drugu polovicu testa i vratite kolac u pecnicu da se ispece do kraja, otprilike 20 minuta. Kolac ohladite i prelijte cokoladnom glazurom ( Otopite cokoladu, margarin i dodajte ulje )
2.

Savet: Po zelji moze i 1 zlica kakaa u prahu ako zelite tamniji kolac.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

 http://www.coolinarika.com/

0 komentari