"

utorak, 29. ožujka 2016.

MAĐARICA










Probajte stari recept za ovu ukusnu poslasticu ! divnu aromu joj daje karamel u filu..
SASTOJCI:
za tijesto:
600gr brašna,mekog T-400
3 jaja
250gr šećera
200gr masti


1 kesica prašaka za pecivo


za fil:
400gr šećera
750ml mlijeka
6 kašika oštrog brašna
4 kašike kakaa
1 čep ruma
250gr margarina


za glazuru:
100gr čokolade za kuvanje
3 kašike ulja

PRIPREMA:


Umutit jaja,šećer i mast pa dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo.umjesiti glatko tijesto,podijeliti ga na 5 jednakih dijelova (ja sam ih vagala) i staviti ih u frižider oko 30min. od svakog dijela posebno napraviti kore veličine,otprilike,38X21. -ja sam ih pravila između dva papira za pečenje i na njima ih i pekla. Kore peći na 150*C samo 8-10 min.moraju ostati bijele i malo mekane (hlađenjem će očvrsnuti). Pečene kore,zajedno sa papirom,slagati jednu na drugu i vruće, lagano pritisnuti nekom ravnom tacnom da se isprave. Pečene kore filovati vrućim filom. 400gr šećera lagano upržiti od svijetlo-žute boje,a zatim u to doliti 500ml mlijeka da se šećer otopi u mlijeku.posebno umutiti 250ml mlijeka,brašno i kakao pa to dodati u provrelo karamel-mlijeko i sve skuvati u gusti krem.u tako vrući krem dodati margarin i mutiti mikserom dok se margarin otopi i sjedini. Gotovu mađaricu preliti cokoladnom glazurom i ostaviti preko noći.sutra je sjeći na kockice ili štanglice.

POSLUZIVANJE:

Jedan put sam pravila bez glazure jer mi je dosta slavskih kolača bilo sa čokoladnom glazurom...
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

 http://www.coolinarika.com/

0 komentari