"

utorak, 8. ožujka 2016.

LEDENI KOLAČ GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA









SASTOJCI
500ml mlijeka
500ml vrhnja za šlag
12 kašika gustina ili brašna



1 vanilin šećer
10dkg čokolade za kuhanje
10dkg bijele čokolade
4 kašike šećera
50gr margarina
kutija piškota, plazme keksa ili petit keksa



PRIPREMA
Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom. (umjesto gustina može i brašno)
Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin (ili brašno). U kremu dodati umućeni margarin.

Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati  čokoladu za kuhanje i miješati  da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.
Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.

Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

 http://www.coolinarika.com/

0 komentari