"

ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

KREMPITE BEZ BRAŠNA










SASTOJCI
1 lisnato tijesto
krema: 10 žumanjaka
2 vanilin šećera ili burbon vanilija
200 g šećera( ja sam smanjila na 140g)



1 l mlijeka(megle 3,8%)
20 g želatine u listićima dr.Oetker
500 ml biljnog šlaga dolcela 5+
500 ml slatkog vrhnja
sok pola limuna+ korica( ja sam dodala vi ne morate)



PRIPREMA
Izmješajte pola šećera sa žumanjcima.
Ne morate dugo miksati čisto dok se žumanjci ne povežu i stvori lagana pjenica oko 2 -3 min.
Preostali šećer + vanilin šećer stavite u mlijeko i na laganu vatru,da malo prokuha.
Kad se šećer lagano otopi dodajte žumanjke uz stalno miješanje.
Pazite da ne pojačavate vatru nek uvijek bude na lagano da vam se žumanjci ne zgrudaju.
Miješajte na laganoj vatri dok ne prokuha smjesa.
Negdje oko 15 min.
Maknite sa vatre.
Dok se krema hladi razvaljajte i ispecite dvije kore lisnatog tijesta.

U hladnoj vodi stavite želatinu u listićima.
Neka bubri 5 min.
Iscijedite ju rukama i dodajte u vruću kremu. Miješajte dok se želatina ne rastopi u potpunosti.
Ostavite kremu da se hladi na sobnoj temperaturi.
Krema je tekuća i neka vas to ne zabrinjava.
Ja sam je kratko prebacila u hladnjak uz stalno provjeravanje da ostane tekuća.
Kad se krema ohladi u nju dodajte lagano miksajući na brzini 1 tučeni biljni šlag.
Kad ste umiješali šlag stavite u hladnjak,uz stalno provjeravanje da li se krema zgušnjava.
Kad se malo počne zgušnjavati prebacite je na ispečenu koru lisnatog tijesta i vratite u hladnjak.
Kad primjetite da se gornji sloj kreme stisnuo stavite i drugu koru tijesta.
Ostavite hladiti neko vrijeme.
Odrežite kocke po gornjoj kori po kojima ćete rezati krempite.
Pospite šećerom u prahu.
Ja sam koristila pola lisnatog tijesta,jer sam radila u kalupu 35x20cm i količina kreme je do vrha kalupa.7 cm je visina krempita.

Krempite su lagane,lelujave.
Ja sam u recept dodala burbon vaniliju umjesto običnog vanilin šećera,ekstrat vanilije,sok limuna i koricu.
Smanjila sam količinu šećera.
Smanjila sam količinu jaja.
Ja sam koristila 8 jaja l veličine.
Koristite samo žumanjke,a bjelanjke iskoristite za puslice,macarons ili neke druge slastice.
I dosta su vam 20 g želatine na 1 l mlijka.
Po originalu ide još odozgo 500 ml slatkog tučenog vrhnja,ja ga nisam stavila.
Poslužite rashlađeno.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

 http://www.coolinarika.com/

0 komentari