"

subota, 26. ožujka 2016.

KOLAČ S LIMUNOM I KOKOSOM!









Šta reći za ovaj kolač…..divan spoj limuna i kokosa, probajte napraviti jer se isplati…a tada uživajte kod svakog zalogaja…njamiii

SASTOJCI
Za biskvit
4 kom jaja
125 g šećera
1 kom vanilin šećer
malo mljevenog cimeta
125 g brašna
1 žlica kakaa
1 kom praška za pecivo
100 g kokosovog brašna

Za nadjev
600 g svježeg kravljeg sira
2 omota Dr.Oetker praška za puding s okusom vanilije
200 g šećera
375 ml vode
125 ml limunovog soka
500 g vrhnja za šlag
2 omota Kremfixa

Za preljev
2 omota Dr. Oetker praška za puding s okusom vanilije
100 g šećera
500 ml vode
200 ml limunovog soka
50 g kokosovog brašna
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Za tijesto mikserom pjenasto na najvećoj brzini istucite jaja. Pomiješajte šećer, vanilin šećer i cimet i miksajte s jajima još par minuta.
Pomiješajte brašno s kakaom i praškom za pecivo, uspite na kremu od jaja i kratko promiješajte na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte kokosovo brašno.Postavite okvir za pečenje za lim (30X40 cm,namašten), ulijte tijesto i poravnajte. Stavite lim u zagrijanu pećnicu i pecite oko 10-tak minuta.
Lim odložite na rešetku za kolače i ostavite biskvit da se ohladi.
4.Za nadjev stavite svježi sir u posudu. U malom loncu pomiješajte prah za puding sa šećerom, zamiješajte s vodom i uz stalno miješanje zakuhajte. Skinite lonac s vatre i umiješajte limunov sok. Masu odmah izmiješajte sa svježim sirom i ostavite da se ohladi. Od vrhnja i Kremfixa istucite čvrsti šlag koji ćete umiješati u puding.
Masu razmažite po biskvitu i ostavite da se u hladnjaku ohladi.
Za preljev od praha za puding, šećera i vode prema uputama na omotu pripremite puding. Skinite lonac s vatre i umiješajte limunov sok. Ostavite da se puding malo ohladi, potom ga razmažite po nadjevu i ostavite u hladnjaku da se stvrdne. Po želji pospite kokosovim brašnom.
Prije posluživanja odvojite okvir za pečenje.

SAVJET
Od 250 ml slatkog vrhnja  i 2 žlice limunovog soka istucite čvrsti šlag, napunite ga u slastičarsku vrećicu s rupičastim nastavkom i ukrasite kolač.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari