petak, 4. ožujka 2016.
KISELE RUŽICE
SASTOJCI
Tijesto
2 čajne šolje Brašno
150 gr Margarin
100 gr Maslac
2 kom Jaja
Mlijeko po potrebi
Kvasac
Malo šećera
Malo soli
Fil
oko 300 gr Orasi
Tirit
Tirit
1 čajna šolja Brašno
150 gr Maslac
1 kom Žumance
Agda
1 kg Šećer
1 kom Vanilin šećer
1,1 l Voda
1 Limun
Ostalo
Brašno za razvijanje tijesta
Ulje
PRIPREMA
Tijesto napravimo sa svim sastojcima, razvaljamo tanko oklagijom, pomastimo i posipamo mješavinom oraha i tirita.
Tijesto zarolamo i siječemo na kriškice po želji.
Poredamo kriškice u namašćenu tepsiju i pečemo otprilike oko sat vremena, možda i koju minutu duže, zavisi kakva je rerna (zato povremeno provjeravamo).
Kad su ružice pečene, zalijemo agdom.
AGDA
1 kg šećera, 1,1 l vode, 1 Vanilin šećer, sok od pola limuna i dvije kriške limuna
Ostavimo da se hladi.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari