"

četvrtak, 17. ožujka 2016.

DONOSIMO ODLIČAN RECEPT ZA JEDAN BRZINSKI KOLAČ KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠE NEPCE - POSNI TROSTRUKI UŽITAK











Sastojci:
BISKVIT:
 6 kasika kristal secera
 50ml ulja
 1dcl kisele vode
 4 kasike przenih,mlevenih lesnika
 150g brasna
 1 prasak za pecivo
KREMA:
 6dcl mleka od soje ili pirinca
 10 kasika kristal secera
 2 pudinga od vanile
 malo arome vanile


 200g margarina
 100g posne cokolade
JOS..
 oko 200g posnog keksa
 malo vode(za umakanje petit keksa)
 malo arome ruma
GLAZURA:
 100g posne cokolade
 3 kasikice vode
 3 kasikice secera
 50g margarina
Priprema:

U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne porumeni. Napraviti mleko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a u ostatak razmutiti puding.


Kada je mleko provrilo,skloniti sa vatre,umesati puding i vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne. Podeliti na dva dela.U jedan deo dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se cokolada ne rastopi. U drugi deo dodati malo arome vanile i promesati. Ostaviti da se ohladi. Margarin malo omeksati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto.U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti. Peceno i ohladjeno testo premazati sa zutim filom,na nju redjati petit keks koji smo malo umocili u vodu sa rumom,na keks nanesemo cokoladni fil,a na njega glazura od cokolade.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

 http://www.coolinarika.com/

0 komentari