"

utorak, 1. ožujka 2016.

Čokoladni rolatić

e371394db41027fe858434ad4fd26f73_view_l

JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Sastojci
Za koru:
4 belanca
2 kašike šećera
2 kašičice vanilin šećera
4 žumanca
3 kašike mlevenih oraha
1 kašika prosejanog kakaa
Za fil:
100 ml slatke pavlake
100 gr mlečne čokolade
2 kašike Lino lade nougat
1 kašika meda





Priprema
1.
Prvo pripremamo fil:
U šerpicu usuti slatku pavlaku i čokoladu izlomljenu na kockice, pa staviti na tihu vatru da se greje, uz mešanje, da se čokolada potpuno otopi. Pre tačke ključanja skinuti sa vatre i ostaviti na hladno da se potpuno ohladi i stegne.
U hladan krem dodati kašiku meda i izmiksirati a onda staviti i lino ladu i dobro izmešati.
2.
Priprema kore:
Umutiti belanca u čvrst šne sa šećerom i vanilin šećerom, dodati žumanca, orahe i prosejan kakao.
Pek papir premazati maslacem i njime obložiti pleh u kome će se korica peći (dim. 32×30).
Izliti smesu na pek-papir i peći u rerni na 180 stepeni, vodeći računa da se korica ne prepeče, da ne bi bila suva – kod mene se ispeče za deset minuta.
3.
Čim se korica ispeče, odlepiti je sa pek-papira i blago uviti u rolat još dok je topla. Kada se prohladi, namazati je filom (ostaviti 3-4 kašike da se premaže uvijeni rolat) i uviti. Ceo rolat premazati ostatkom fila a može se i samo posuti šećerom u prahu ili kakaom.
Ostaviti ga u frižider da se dobro ohladi pa iseći na rolatiće i servirati.
Posluživanje
Ovo je manji rolatić, koji se može servirati i sa sitnim kolačima. Ukoliko vam je potrebna veća količina kolača, savetujem da ipak napravite duplu meru, tj. dva rolatića :))
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari