petak, 4. ožujka 2016.
BRZI DORUCAK – LISNATO SA HRENOVKOM
Sastojci 3 osobe
12 srednjih Hrenovki Podravka
500 g Lisnatog tijesta Podravka
1 jaje
sol
sezam/mak
Priprema
1.
Pripremite hrenovke. Ja sam koristila 12 hrenovki srednje veličine (za 3 osobe). Možete ih skuhati, no nije nužno. Ja ih ne kuham.
2.
Lisnato tijesto tanko razvaljajte i izrežite na onoliko trakica koliko imate hrenovki, debljine do 2 cm.
3.
Počnite koso motati tijesto oko hrenovke tako da se tijesto svakim namotajem preklapa duž cijele hrenovke.
4.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i u nju poslažite pripremljene hrenovke u tijestu. Premažite ih jajem, posolite te po želji pospite sezamom ili makom.
5.
Pecite u zagrijanoj pećnici na temperaturi 220°C 15-ak minuta.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari