nedjelja, 6. ožujka 2016.
BOSANSKI LOKUM
SASTOJCI
250 gr putra sobne T
½ kg brasna
2 s.kasike ulja
2-3 s. kasike staub secera
JOS
Staub secer za uvaljati gotove lokume
PRIPREMA
Putar umutiti sa secerom, dodati ulje, u to dodati brasno i sve dobro izraditi.
Istresti na radnu povrsinu,( obicno ne treba brasna)izraditi jos malo rukama, podjeliti u vise hrpica( kuglica) 7-8
Od svake kuglice napraviti valjak, kao sto se vidi na slici
Rezati na duzinu od 4-5 cm, redati u tepsiju u koju smo stavili pek papir
Peci/ susiti na 130 *C oko 1½ sat
Moraju ostati svjetli
Gotove uvaljati u staub secer, kad se ohlade spakovati u kutiju.
Mogu dugo stajati i sve su ljepsi i ljepsi
KOD MENE SU 4 VALJKA, ZATO STO SAM PRAVILA SAMO ½ MJERE.
JA SAM PEKLA 1 SAT NA 120*C POSTO PECEM SA VENTILATOROM
U ORGINALNOM RECEPTU NE IDE ULJE, SAMO PUTAR, ALI JA DODAM, POSTO MI BUDU MEKSI
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari