utorak, 9. veljače 2016.
ZA POLA SATA DOBIJETE ČUDO! VRIJEDI PROBATI- MLJAC,MLJAC KOLAČ
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
BISKVIT
4 Jaja
5 dkg Šećera
20 dkg Margarina ili maslaca
10 dkg Čokolade za kuhanje
4 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Prašak za pecivo Docela
KREMA
1/2 l Slatkog vrhnja za šlag
20-25 dkg Čokolade za kuhanje
PRELJEV ZA BISKIVIT
0,5 dcl Mlijeka
Rum (po želji)
PRIPREMA
BISKVIT
Žutanjke i šećer umutiti, dodati rastopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka. Peći otprilike 20-25 minuta na 180°.
KREMA
Slatko vrhnje zagrijemo na vatri,te dodajemo čokoladu.Kuhamo tako dugo dok nam se čokolada ne otopi do kraja!
Nakon što je biskvit pečen ja ga polijem sa 1/2dcl mlijeka sa malo ruma.
Kremu prelijemo vruću po biskvitu.Krema je malo rijeđa,no nemojte da Vas to brine jer nakon što ju stavite u hladnjak stisnut će se (ja kolač ne stavljam odmah vruću u hladnjak,nemojte ni vi jer će Vam krema popucati ili se uopće neće stisnuti).
Kolač mora odstajati barem 5-4 sati za jelo(najbolje preko noći) i vjerujem da ćete biti oduševljeni!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
da li slatko vrhnje sme da vrije
OdgovoriIzbriši