subota, 27. veljače 2016.
VENAC OD JABUKA I VANILE
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
Za vocni fil
3 - 4 jabuke
50 gr secera
50 gr suvog grozdja
malo ruma
Za fil od vanile
2 pudinga od vanile
3 zumanca
100 gr secera
700 ml mleka
50 gr putera
I jos
9 - 11 komada piskota
PRIPREMA
Prvo uzeti kalup ( u orig. receptu pise duzine 31cm, moj je malo duzi, onaj limeni, i bilo je svega taman do vrha kad sam prekrila piskotama ), obloziti ga folijom ( nije pisalo ali ja jesam i za delic sekunde je skliznuo kad sam ga prevrnula ) tako da viri sa svih strana pomalo folija da se na kraju prekriju piskote odozgo.
Ocistiti jabuke ( ja sam pravila sa dunjama koje su mi ostale od ovog soka ) i iseci ih na kocke.
Suvo grozdje u nekoj cinijici potopiti u rum.
U serpi otopiti secer, cim se karamelizira sipati 1dl vode, odmah se napravi sirup i u njega dodati jabuke i suvo grozdje sa sve rumom i kuvati kratko dok jabuke omeksaju.
Puding izmesati sa zumancima i secerom i 2dl mleka a preostalih 5dl staviti da provri pa skuvati puding.
Mesati da se prohladi malo pa ubaciti puter, nastaviti sa mesanjem dok se puter otopi i dodati smesu s jabukama i sve lepo izmesati.
Odmah sipati u kalup, lepo poravnati i prekriti piskotama ( u orig. receptu pise 9 komada, meni je otislo u tri reda po tri i na kraju sam sekla na pola jednu i jos pola i bilo je u milimetar taman ).
Prekriti piskote krajevima folije koji vire i staviti na hladjenje.
Sutradan preko kalupa stavite odgovarajuci posluzavnik ili dugacki tanjir i samo prevrnite sve zajedno, kolac samo sklizne i lako se odvoji folija.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari