subota, 27. veljače 2016.
SLATKI TROKUTI OD JABUKA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
1 pak kora za savijaću
0,5 kg jabuka
1 žlica cimeta
3 žlice šečera (ovisi o slatkoći jabuka i vašim željama)
2-3 žlice mljevenih badema
1 dcl mineralne vode
1 dcl maslinovog ulja
PRIPREMA
Ulje i vodu spojite i malo izmiksajte.
Jabuke operite, ogulite i naribajte, dodajte im cimeta, šečera i badema, može i oraha ili lješnjaka, u nedostatku toga može i mljevene mliječne kekse.
Sve dobro izmiješajte.
Kore rastvorite i svaku koru prepolovite na pola.
Polovicu kore namažite uljem i vodom i opet prepolovite te premažite.
Na rub dodajte žlicu nadjeva od jabuka i rolajte u trokut.
Ponovite sa svakom korom.
Slažite u protvanj i navlažite ih prije pečenja.
Pecite ih na 180 dok ne dobiju lijepu boju.
Puniti se mogu i nadjevom od višanja i raznim drugim voćem.
Inspiracija za ovaj recept je prefini recept od Barbare26 kojeg sam naravno isprobala.
POSLUZIVANJE
Možete ih posipati šečerom u prahu i cimetom. Možete ih jesti tople ili hladne, možete ih uvaliti klincima za marendu, bas su cool!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari