ponedjeljak, 1. veljače 2016.
SLATKI SENDVICI
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
za tijesto
500 gr brasna
15 gr svjezeg kvasca
160 ml mlijeka
50 gr ulja
75 gr secera
1 jaje
malo ribane kore od limuna
ostalo
malo mlijeka za premazivanje
Nutella ili marmelada
PRIPREMA
Stavite brasno , secer i ribanu koricu limuna na radnu dasku . Stavite malo ugrijati mlijeko tek toliko da postane mlako . U mlijeko izmrvite kvasac i dobro promijesajte da se otopi . U sred hrpe brasna napravite udubljenje , ulijte mlijeko sa kvascem , dodajte ulje i jaje pa zamijestite srednje mekano tijesto.
Dobiveno tijesto mjesite otprilike 15 min dok ne postane elasticno .
Stavite tijesto u brasnom posipani lonac , zarezite ga , poklopite i ostavite da raste sat i pol -dva .
Kad je tijesto naraslo,podijelite ga na 7 djelova. Svaki dio oblikujte u valjak od odprilike 30 cm . Tupom stranom noza zerezite valjke .
Premazite ih sa malo mlijeka i ostavite sat i pol - dva u pecnici .
Nakon sat i pol - dva mokrim nozem obnovite zareze .
Pecite na 170° oko 15 - 20 minuta .
Ostavite da se malo ohlade pa ih prerezite na pola po duzini nozem za kruh.
Izrezite na tri djela i filujte po ukusu
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari