četvrtak, 11. veljače 2016.
KOLAČ SA PAVLAKOM I KEKSOM
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
Kora
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
3 dl čokoladnog mlijeka
Fil
200 gr šećera u prahu
2,5 dl slatke pavlake
300 gr mljevenog keksa ( PLAZMA)
4 dl kisele pavlake
Dekoracija
2,5-3 dl slatke pavlake
PRIPREMA
Umutiti jaja sa šećerom u pijenastu smjesu. Potom dodati ulje, te lagano umješati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smijesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
Pečenu koru preliti hladnim čokoladnim mlijekom.
Umutiti slatku pavlaku, zatim dodati šećer u prahu, kiselu pavlaku i mljeveni keks pa sve sjediniti.
Preko ohlađene kore sipati fil i poravnati.
Slatku pavlaku umutiti u šlag i premazati kolač.
Dekorisati po želji.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari