petak, 12. veljače 2016.
FILOVANA POGACA! DIVNA POGACA OBOGACENA FILOM OD SIRA ...
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
450g brasna
125ml mljeka (toplog)
125ml vode
1 kocka kvasca (svjezeg)
1 mala kasicica secera
1 mala kasicica sol
80ml ulja
FIL:
100g kravljeg sira i kasiku pavlake
1 jaje
I JOS :
1 zumance za premazivanje ,susam i curokot za posipanje
Priprema
1.
Pripremiti kvasac sa mlakim mljekom ,secerom i malo brasna ,kad nadodje kvasac sipati i ostale sastojke pa umjesiti tjesto i ostavit da odmara dok se ne podupla .
2.
Nadoslo tjesto podjeliti na 4 loptice ...
Svaku loptu pobrasniti i razvlaciti oklagijom po duzini ,pripremiti fil od sira i jaja pa filovati jufkicu i omotati je u rolicu .
3.
Po dvije rolice prepletite .
4.
I u podmazanom kalupu(26cm) savijati u krug pripremljene rolice .
5.
Ostaviti pogacu da odmara 20 min.
Pred pecenje premazati zumancetom i posuti susamom i curokotom .
6.
Peci je u zagrejanoj rerni na 200°
dok dobije finu tamno- zlatnu boju.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari