"

petak, 12. veljače 2016.

DONKINA TORTA



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna








Sastojci
Biskvit: peci x 3
3 jaja
3 kasike secera
3 kasike brasna
pola praska za pecivo
2 kasike kakaoa
1 dcl mlijeka
50 ml ulja


Preljev:
3 dcl vode
3 kasike secera
1 dcl mlijeka
1 kasika kakaoa
fil:
6 dcl vrhnja (biljnog) za slag
200 g crne cokolade
200 g mlijecne cokolade
200 g bijele cokolade

Priprema
1.
jaja i secer iszmutite dodajte mlijeko, ulje da se secer istopi. Brasno, kakao, pr. za pecivo dodajte i sve dobro izmutite.
Kore peci tri, ili povecajte sastojke za 3 puta i pecite odjednom. Meni je to riskantno, pa nisam.

2.
Peci u kalupau 28 cm , na 180 dok se ne ispece.
Ja sam moje pekla dobrih pola sata svaku.
3.
Pecene i prohladjene kore preliti preljevom takodje prohladjenim (gotovo hladnim).
4.
Preljev ce te napraviti tako sto vodu i secer kuhate oko 5 min i u to dodate mlijeko i kakao i provrete i sklonite da se hladi.
5.
Filove pravite lako.
U tri serpice uspete po 200 ml vrhnja za slag i u svaku dodati po 200 g cokolade. Svaku vrstu fila dobijete zagrijavanjem dok se cokolada ne otopi. Moze i da prokuha, ne smeta.
Ostaviti ih sve da se dobro ohlade. Ja sam bijelu hladila u frizideru jer bila tecna kao voda.
6.


Kada ste ispekli kore i svaku zalili, umutite mikserom svaki fil.
Slazite koru pa fil od crne cokolade, kora pa fil od mlijecne cokolade, pa opet kora i fil od bijele cokolade.
7.
Ostaviti u frizider da se ohladi.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari