srijeda, 27. siječnja 2016.
TIRAMISU TORTA SA PUDINGOM
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Potrebno:
1 kutija piškota
50 dag bijelog kravljeg sira
250 ml vrhnja za šlag
1 puding od vanilije
6 žlica šećera
vanilin šećer
1/2 l mlijeka
2 vrećice želatine u prahu
Priprema:
Puding skuhati prema uputi na vrećici sa 6 žlica šećera.
Želatinu pustiti da nabubri prema uputi na vrećici pa ju otopljenu uliti uz miješanje u vrući puding. Pazite da vam se na pudingu ne stvori korica s vrha dok pripremate želatinu i ostale sastojke.
Posebno izmiksati vrhnje sa šlag.
U većoj zdjeli za miksanje miksati sir sa vanilin šećerom, dodati puding sa želatinom i na kraju umiješati tučeno vrhnje za šlag.
U kalup za tortu na dno složiti red piškota namočenih u mlijeko pomiješano sa malo ruma i crne kave pa na piškote izliti kremu. Poravnati i ostaviti u hladnjaku najmanje 2 sata da se krema dobro stisne.
Prije posluživanja posipati tortu kakaom i odstraniti kalup za tortu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari