"

srijeda, 27. siječnja 2016.

TIRAMISU TORTA SA PUDINGOM



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Potrebno:
    1 kutija piškota
    50 dag bijelog kravljeg sira
    250 ml vrhnja za šlag


 
1 puding od vanilije
    6 žlica šećera
    vanilin šećer
    1/2 l mlijeka
    2 vrećice želatine u prahu
Priprema:
    Puding skuhati prema uputi na vrećici sa 6 žlica šećera.
    Želatinu pustiti da nabubri prema uputi na vrećici pa ju otopljenu uliti uz miješanje u vrući puding. Pazite da vam se na pudingu ne stvori korica s vrha dok pripremate želatinu i ostale sastojke.
    Posebno izmiksati vrhnje sa šlag.


 
U većoj zdjeli za miksanje miksati sir sa vanilin šećerom, dodati puding sa želatinom i na kraju umiješati tučeno vrhnje za šlag.
    U kalup za tortu na dno složiti red piškota namočenih u mlijeko pomiješano sa malo ruma i crne kave pa na piškote izliti kremu. Poravnati i ostaviti u hladnjaku najmanje 2 sata da se krema dobro stisne.
    Prije posluživanja posipati tortu kakaom i odstraniti kalup za tortu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari