"

srijeda, 6. siječnja 2016.

STRUDLICE SA JABUKAMA PREFIN KOLAC KOJI SE TOPI U USTIMA



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna





SASTOJCI
200ml ulja
100ml vode
1/2 peciva, 1 vanila
20g kvasca
500g brasna



FIL
4,5 jabuka
5 kasika secera
kanela,orahe secer u prahu



PRIPREMA
1. Zamesite testo od ,ujla,mlake vode,kvasac,brasno,pecivo i ostavite da otstoji 30min.
2. Za to vreme spremite nadev od jabika: Olustite i naribajte jabuke na krupniju stranu
rukama sisnite visak vode i stavite da se proprze sa 5kasika secera,kanelu i seckane
orahe (samo koliko da se sve sojedini i secer otopi)ostavite da se oladi.

3. Testo podelite na 5 loptica , Prvu lopticu stavite na papir ili foliju i rasucite u koricu
4. na jednim krajom stavite gotov fil
5. pomocu hartije napravite rolad isecite na 7 komada i stavite u nauljan pleh (velicinu
kolaca mozete seci po vasoj zelji)

6. postupak ponovite sa svim lopticama Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200s
Kad su gotove stavite im secer u prahu i posluzite.
7. gotove samo probajte …taku se tope u ustima
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani
Izvor:http://zenakraljica.work/

0 komentari