utorak, 5. siječnja 2016.
RAFFAELLO SPECIAL!
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
Za rafaelo:
100 ml slatkog kondenziranog mlijeka
100 gr neslanog maslaca
100 gr kokosa
100 gr krem sira (philadelphia,abc i sl.)
4 kasikice tecnog meda ili agavinog sirupa
100 gr ca. cijelih przenih badema (ili ljesnjaka)
Za oblaganje rafaela:
50 gr ca. Rice Krispies ili Cheerios
300 gr bijele cokolade (otopljene)
200 gr kokosa
Priprema
1.
Prvo cete ispeci bademe,mozete u tavi ili u pecnici na 200' ca.10 min.Ostavite ih na stranu da se hladnu.
2.
Na laganoj vatri zagrijavajte maslac i slatko kondenzovano mlijeko(primjer kako ga napraviti ako nemate kupovno) ,dok se maslac skroz ne otopi i ne dobijete finu,glatku masu.U to dodajte kokos,promjesajte i ostavite da se skroz ohladi.
3.
Dok se smjesa hladi ,pjenjacom umutite omeksali krem sir sa tecnim medom.To dodajte u ohladjenu kokos masu.Dobro izmjesajte da se sjedini i ostavite nekih 30 min. u hladnjak,da se smjesa stisne,da mozete oblikovati kuglice.
4.
Kad se smjesa stisla uzimajte male komadice smjese,velicine veceg ljesnjaka i u svaki komadic stavite po jedan przeni badem i lagano oblikujte kuglice.
5.
Rice Krispies ili u mom slucaju Cheerios sameljite,ne bas sasvim sitno i stavite u plicu i siru posudu.Svaku kuglicu sa bademom dobro uvaljajte u pripremljenu mljevenu smjesu krispija,neka vam se dobro zaljepi za kuglice i stavljajte na tacnu.Neka vam kuglice budu odvojene jedna od druge.Stavite ih 30-ak min. u hladnjak da se malo stisnu.
6.
Sad otopite bijelu cokoladu i pripremite kokos.Svaku kuglicu umacite u cokoladu,neka se visak cok. ocjedi i odmah uvaljate u kokos.
Od ove mjere cete dobiti oko 35-40 kuglica ,ovisno o velicini !
Posluživanje
Raffaello mozete drzati u hladnjaku s tim sto cete ih obavezno izvaditi iz hladnjaka barem jedan sat prije posluzivanja.Tada su najbolje,fine kremaste i tope se u ustima!Uzivajte!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
http://www.coolinarika.com/
0 komentari