srijeda, 6. siječnja 2016.
Najjeftiniji kolac na zemaljskoj kugli
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
4 JAJA
500 G SECERA
TRI OGROMNE JABUKE
2 SOLJICE BRASNA
MALO CIMETA
SOLJICA zejtina
Priprema
1.
Napomena!ORAVLJENO JE U OKRUGLOM MANJEM PLEHU!
2.
Oljustiti jabuke,iseci ih na cetvrtine,i ravnomerno rasporediti po plehu!prekrititi is sa secerom(kolicina po zelji) i cemeta (ako volite),i politi malkice zejtina,staviti u rernu na pola sata na maksimum
3.
Biskvit:
odvojiti zumanca od belanaca
umutiti belanca u cvrst sne
i dodavati 6 kasika secera
zatim dodati zumanca jedno po jedno u postupku mucenja
onda soljicu zejtina i dve soljice brasna
4.
Izvaditi iz rerne jabuke,preliti ih,temperaturu vratiti na 180 stepeni,peci oko 20 min,izvaditi,ostaviti da se hladi!izvrnuti na tacnu!
ostaviti onda da odstoji sat vremena,pa glazura po zelji!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari