nedjelja, 31. siječnja 2016.
MAK-JOGURT TORTA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
biskit
50 gr smedeg secera
50 gr maslaca
20 gr secera u prahu
130 gr mljevenog maka
90 gr mljevenih ljesnjaka,oraha,badema (koristila bademe)
5 kom jaja,ako su veca dovoljna su 4
110 gr jogurta
cimet
2 zlicice praska za pecivo
marmelada za premzivanje pecenog biskvita,ja sam koristila sipkovu u vrlo tankom sloju
krema od jogurta
400 gr jogurta
1 kom vanilin secer
350 ml tucenog slatkog vrhnja
50 gr secera u prahu ili 2 zlice tekuceg sladila
0,5 dcl liker po vlastitom izboru (npr. liker od jaja ili beyli)
4 listica zelatine
vocna krema
200 gr mascarpone
200 gr piriranog voca po izboru (jagode,maline,borovnice kao ja danas)
300 ml tucenog slatkog vrhnja
secera po ukusu
4 listica zelatine
PRIPREMA
Za izradu biskvita izmijesajte sve suhe sastojke u posudi za miksanje,dodajte sve tekuce sastoje (maslac otopite) i dobro izradite mikserom.
Peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva cca. 20 min. u kalupu promjera 24 cm.
Peceni biskvit premazite tankim slojem marmelade.
Jogurt pomijesajte sa secerom,vanilin secerom i likerom.Zelatinu namocite i otopite te dodajte jogurtu,promijesajte i na kraju dodajte tuceno slatko vrhnje,ponovo promjesajte i nanesite na peceni,ohladeni biskvit.Stavite na hladno da se malo stegne.
Mascarpone miksajte sa piriranim vocem,ako voce nije dovoljno slatko dodajte secera po ukusu,zelatinu pripremite kao i za kremu od jogurta,dodajte u masu od mascarponea i voca i promijesajte,na kraju dodajte tuceno slatko vrhnje,promijesajte da se sve sjedini u jednolicnu kremu i stavite na ohladenu kremu od jogurta.
Prije posluzivanja ostaviti cca. 2 sata u hladnjaku...
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari