"

subota, 30. siječnja 2016.

DIVAN JAKO KREMAST KOLAČ KOME NEĆETE MOĆI ODOLETI: SANTA BARBARA KOCKE



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






Sastojci
    6 bjelanjaca
    100gr. secera
    200 gr. mljevenih orasa
    4 zlice brasna
    1/2 praska za pecivo
    KREMA:
    700ml. mlijeka


 
5 zlica secera
    6 zumanjaca
    2 vanilla puding
    230gr. putera
    2 rebra kuhinjske cokolade
    1-2 slag pjene

Priprema
    1.
    Pjenasto izmiksajte bjelanjca sa secerom da dobijete gustu masu.
    U to dodajte brasno,mljevene orase i prasak za pecivo i mijesate sa spatulom dok se smjesa ne sjedini.
    Stavite peci u zagrijanu pecnicu na 190C oko 20tak min.
    Peceni biskvit ostavite da se potpuno ohladi.
    2.
    KREMA:


 
Od 700ml. mlijeka oduzmite malo mlijeka i pomijesajte sa jajima i vanillom puding.
    U ostatak mlijeka dodajte 5 zlica secera i stavite da se kuha.
    3.
    U kipuce mlijeko dodajte smjesu pudinga i jaja i zatim mijesajte da se smjesa zgusne.
    Skinite sa ringle i ostavite da se potpuno ohladi.
    4.
    U hladnu kremu dodajte omeksali maslac i izmiksajte dobro.
    Kremu podijelite na dva dijela.
    U jedan dio kreme dodajte 2 rebra otopljene kuhinjske cokolade.
    5.
    Na hladan biskvit stavite prvo zutu kremu,zatim cokoladnu kremu i na kraju slag pjenu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari