"

četvrtak, 28. siječnja 2016.

CRNO BJELI KEKSI



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






SASTOJCI
Tamna smjesa
100 g butera
60 g secera u prahu
1 jaje+1 zumance (78 g)



1 velika zlica kakaa (10 g)
2 male zlice kapucino praha (8 g)
220 g brasna
2 velike zlice mljeka (10 g)

Svjetla smjesa
100 g butera
50 g secera u prahu
1 vanilin secer
1 jaje+ 1 zumance (78 g)
220 g brasna



PRIPREMA
Sve sastojke za tamnu smjesu sjediniti (buter mora biti sobne temperature,nasjecen na manje komade) i izraditi u fino glatko tjesto,da se sve dobro sjedini.
Isto tako uraditi i sa drugom polovinom tjesta.

ba tjesta zaviti u prozirnu foliju i ostaviti da odstoji 1 sat na hladnom.
Pripremiti 2 pleha oblozena sa papirom za pecenje.
Prvo razviti tamno tjesto debljine oko 1/2 cm u pravougaoni oblik.
Isto tako uraditi sa drugom polovinom tjesta.

Svjetlu smjesu staviti preko tamne smjese i zaviti duzinom kao rolat,malo priteci.
Sjeci krugove 1/2 cm debljine na pleh ih stavljati.

Peci kekse u dobro zagrijanoj pecnici na 180°C 15 minuta.Pustiti ih na plehu da se ohlade i do upotrebe ih cuvati u dobro zatvorenoj posudi.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari