ponedjeljak, 11. siječnja 2016.
BAJADERA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
osnovna smjesa
150 g petit beure keksa
150g oraha
1 dl mlijeka
200 g margarina za kreme
300 g šećera
za tamnu smjesu
1 red mliječne čokolade (od 200g)
2 reda čokolade za kuhanje (od 200g)
1 žlica kakao-a (po želji)
0,5 čepa ruma
za bijelu smjesu
2 reda bijele čokolade (od 200g)
podloga
1 manja oblatna
glazura
50 -ak g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja
Priprema
1.
na laganoj vatri otopiti mlijeko, margarin i šećer.. nek zakipi i kuha 3-5 minuta..
2.
maknuti s vatre i dodati mljevene orahe i kekse, dobro izmješati u glatku kremu i podijeliti na dva dijela..
3.
u jedan dio natrgati bijelu čokoladu i dok je vruće mješati da se čoksa istopi i poveže
4.
u drugi dio dodati čokolade, kakao po želji i rum, isto dobro promješati da se čokolada otopi..
5.
ostaviti da se obje smjese ohlade ali ne do kraja..
6.
veće utore na oblatni okrenuti prema gore i rasporediti tamnu smjesu, zagladiti da bude ravno.. na to rasporediti svjetlu smjesu i također izravnati.. ostaviti da se ohladi i malo prosuši..
7.
otopiti čokoladu i ulje na laganoj vatri (ako želite deblju glazuru stavite više čokolade) te odjednom stavite na sredinu kolača, nožem zagladite preko cijele površine da bude ravno.. ostavite na sobnoj temperaturi da se stvrdne..
8.
kad režete bajadere koristite jako naoštren ,tanki nož iz vruće vode (obrisan)..prvo prislanjajte nož da se otopi glazura pa u drugom pokušaju razrežite šnitu do kraja ;)
9.
dobar tek ;)
Posluživanje
još kao klinka prepisala sam ovaj recept od mame, a odakle njoj ne znam.. dugo sam radila po izvornom receptu dok ga nisam malo obogatila i poboljšala ;)
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari