srijeda, 9. prosinca 2015.
KASANDRA KOLAČ
SASTOJCI
1. BISKVIT
4 bjelanjka
100 g šećera
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
2. BISKVIT
4 bjelanjka
100 g šećera
100 g naribane čokolade
2 žlice brašna
3. BISKVIT
4 bjelanjaka
100 g šećera
100 g preprženih mljevenih lješnjaka
2 žlice brašna
KREMA
12 žutanjaka
1 l mlijeka
300 g šećera
3 vanilin pudinga
250 g margarina
100 g otopljene čokolade
100 g preprženih mljevenih lješnjaka
PRIPREMA
Biskvite peći na masnom papiru na limu veličine 25×35 na temperaturi od 190 C oko 10 minuta sve dok se rubovi malo ne zarumene.
Kremu kuhati kao puding. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i podijeliti na tri dijela( ostaviti malo više žute kreme ). U prvi dio kreme dodati 100 g mljevenih lješnjaka. U drugi dio kreme dodati 100 g otopljene čokolade. Treći dio kreme ostaje žut.
Redoslijed slaganja: bijeli biskvit-krema sa lješnjacima-čokoladni biskvit-čokoladna krema-biskvit sa lješnjacima-žuta krema. Gore se pospu mljeveni lješnjaci.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari