utorak, 29. prosinca 2015.
FINA I BEZ MARGARINA: LAGANA KREMPITA DRHTAVICA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
250 gr lisnatog testa ili keksa
krema 1
1 l mleka
6 žumanaca
10 kašika šećera
7 punih kašika gustina
krema 2
1 l vode
4 pudinga od čokolade
6 belanaca
18 kašika šećera
krema 3
3 dc slatke pavlake
1 dc kisele pavleke
PRIPREMA
Ispeći koru od lisnatog testa,dimenzija pleha je 20x33,ili može i keks za istu dimenziju pleha.
Krem 1
izmešati žumanjke,šećer i gustin sa 1 dcl mleka,a ostatak staviti da se kuva,kad je mleko kuvano usuti ga u masu sa žumanjcima i staviti na laganu vatru da provri i da se zgusne,to se desi veoma brzo,tako pazite da ne zagori,najbolje je čim primetite da se zgušnjava skloniti u stranu i mešati,kad je krema gotova odmah je istresti na pečenu koru u istom plehu gde se kora pekla i ostaviti oko pola sata da se malo ohladi, nakon pola sata skuvati
kremu 2
u 1 litru vode umešati puding od čokolade i staviti da se kuva,kad je kuvan ostavite ga sa strane i odmah umutitie belanca u čvrst sneg sa postepenim dodavanjem šećera,kad ste dobili sve fino i čvrsto,vruć puding odmah umešajte u belanca lagano i kratko mešajući mikserom ,krema će biti retka (bez brige)odmah je izlijte preko 1 kreme i kad se ohladi stavite u frižider(najbolje je napraviti uveče)odozgo staviti slatku pavlaku umućenu sa kiselom pavlakom.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari