"

petak, 20. studenoga 2015.

JAPANSKI KOLAČ OD TRI SASTOJKA ZA KOJIM JE SVIJED POLUDIO










Kolač od tri sastojka koji je postao hit u svijetu..
Sastojci
4 jaja
160 g bijele čokolade
160 g krem sira

Priprema
1.
Zagrijati pećnicu na 170°C.
Namazati maslacem papir za pečenje i iznutra obložiti kalup promjera 20 cm. Izvana ga obložiti aluminijskom folijom jer će se torta peći u vodenoj kupelji, pa da voda ne prodre u kalup. Tako obložen kalup staviti u dublji pleh.

Ja sam pekla u posudi za soufle obloženoj papirom za pečenje, tako da nisam izvana obložila folijom.
2.
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Bjelanjke dobro ohladiti.
Otopiti čokoladu na pari, dodati krem sir i dobro promiješati. Sad dodati žumanjke i špatulom sve dobro promiješati tako da se dobije glatka smjesa.
3.



Umutiti čvrst snijeg od bjeljanjaka, pažljivo ga, u tri navrata, dodati u smjesu, opet špatulom promiješati i uliti u kalup.
Kalup staviti na pleh i uliti vruću vodu.
Peći 15 minuta na 170°C, a zatim još 15 minuta na 160°C. isljučiti pećnicu i ostaviti ga da miruje još 15 minuta.
4.
Ohlađenu tortu posuti šećerom u prahu, ili preliti voćnim preljevom po želji i poslužiti.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari