"

subota, 27. veljače 2016.

TIRAMISU ŠNJITE



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






SASTOJCI
Biskvit:
4 jaja
80 grama šećera
1 vrećica vanili šećera
prstohvat soli
120 grama glatkog brašna
1/2 čajne žličice praška za pecivo




Preljev od čokolade:
3 žlice kakaa
5 žlica šećera u prahu
125 grama rastopljenog margarina
1 vrećica želatine
5 žlica kiselog vrhnja




Krema:
500 grama svježeg sira
120 grama šećera u prahu
1 vrećica vanili šećera
1 vrećica želatine u prahu
2-3 žlice kiselog vrhnja
250 ml vrhnja za šlag

Preljev za biskvit:
2 dcl kuhane crne kave

PRIPREMA
1. Pjenasto izmješajte žumanjke sa šećerom pa dodajte izmiksani snijeg pa lagano brašno i prašak za pecivo.

2. Stavite u tepsiju veličine 30x40 pek papir pa smjesu ravnomjerno  rasporedite.
Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.
Pečeni biskvit natopite ohlađenom skuhanom kavom.

3. Za glazuru u rastopljeni i malo ohlađeni margarin, dodajte šećer, kakao, kiselo vrhnje i želatinu koju ste pripremili po uputama na vrećici.
Na ohlađeni biskvit razmažite glazuru pa kad se ohladi i dobro stisne  prerežite na tri jednaka dijela.

4. Sir protisnite kroz cjedilo da nema grudica pa dodajte šećer, izmiksani šlag i želatinu.
Podjelite kremu na tri jednaka dijela pa svaku traku namažite kremom i poklopite. Na vrh također stavite kremu.
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari