"

subota, 27. veljače 2016.

ČOKOLADNA SALAMA



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna





SASTOJCI
80 g tamne čokolade (50-60% kakaa)
20 g mliječne čokolade
100 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
30 g maslaca



40 g izlomljenih petit beurre keksa
3 žlice mljevenih badema
30 g grubo nasjeckanih lješnjaka (ili badema ili pistacija)
1 žlica suhih borovnica ili ribizla



PRIPREMA
Stavite u šerpicu nakidanu čokoladu (tamnu i mliječnu), kondenzirano mlijeko i maslac.
Otopite sve skupa miješajući na niskoj temperaturi.
Maknite s vatre i izmiješajte dobro pjenjačom da smjesa postane glatka i ujednačena.

Dodajte sve ostale sastojke - mljevene bademe, nasjeckane lješnjake, suhe borovnice i izlomljeni keks.
Izmiješajte žlicom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Istresite ohlađenu smjesu na komad prozirne folije, omotajte smjesu i kroz foliju oblikujte salamicu promjera 3-4 cm.
Stavite u hladnjak na pola do sat vremena.
Kad se smjesa stisnula izvadite salamicu iz hladnjaka i uvaljajte u šećer u prahu.
Možete radi ukrasa ili da se našalite s mesoljupcima, uvezati salamu kuhinjskom špagom, izgledat će poput prave sušene kobase.
Čuvajte je u hladnjaku i poslužite narezanu na kriške.

* Izgleda jako lijepo i napravljena s bijelom čokoladom - posebno ako je napravite s pistacijama i sušenim brusnicama npr. (prebrzo smo je pojeli pa nisam stigla slikati).
* Ako nemate zaslađeno kondenzirano mlijeko pripremite smjesu sa 130 g maslaca + 100 g šećera.
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari