srijeda, 24. veljače 2016.
SOČNE FILOVANE KOCKE – POSNE
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci 10 osoba
Potrebno za koru:
200g. bundeve Sitno izrendane ( sveže)
4 kašika meda
5 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
20 kašika brašna T-400 meko
1 kašičica sode bikarbona
1/2 kesice praška za pecivo
1 dl. ulja
3 dl. kisele vode
Potrebno za fil:
500ml. vode
2 kesice prašak za puding ukus banana
10 kašika šećera
150 g. Postan margarin ili postan puter (ima postan puter)
100g. bundeve ispečene i ispasirane
Priprema
1.
Sastaviti sve praškasto( brašno, pecivo, vanile, sode ) pa dodati ulje, med, kiselu vodu i izrendanu bundevu. Smesu sipati u pleh( 36×36 ) peći 15 minuta na 180 C. Ispečenu koru preseći na dva jednaka dela. Oba dela premazati sa istopljenom čokoladom (100g. čokolade i kockica margarina). Priprema fila: Prokuvati vodu sa šećerom pa dodati razmućeni puding i kuvati dok se puding ne zgusne. Ohladiti pa u ohladjeno dodati pečenu i ispasiranu bundevu i umućen margarin. Filovati kore …dekorisati po želji.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari