srijeda, 24. veljače 2016.
KOLAC – CAROLIJA OD VOCA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci
Kore
10 jaja
10 kasika secera
2 praska za pecivo
2dl ulja
2dl jogurta
10 kasika brasna
3 kasike kakaa
Fil I
200g gustina
1 vanil secer
1 bela cokolada
200g secera
250g putera
1.2l mleka
Fil II
250g secera
6dl vode
500g voca (ja sam ila smrzute visnje, ali moze bilo koje crveno voce, jagode, maline..)
3 pudinga-jagoda, malina…
Glazura od cokolade
200g crne cokolade
100g bele cokolade
malo ulja
Priprema
1.
Za kore ulupajte 5 belanaca dodati 5 kasike secera ,5 zumanca i dalje dobro mutiti
dodati 5 kasika brasna ,pr za pecivo, 1dl ulja i 1 dl jogurta. Ispeci koru u pleh velicine 25
x 40, staviti pek papir. Peci na 200C, kratko, probajte cackalicom da vidite kad je gotov. Isto tako uraditi i sa drugom korom samo dodati 3 kasike kakaa.
2.
FIL I:
Staviti litar mleka da se kuva, pred vrenje iskidanu belu cokoladu dodati i mesati da se ne zalepi cokolada za dno. U medjuvremenu razmutiti gustin i secer sa 2dl mleka..kad provri, skinuti sa vatre dodati gustin, vratiti na sporet, smanjiti malo temp., i ukuvati kao puding. Ostaviti da se ohladi. Umutiti penasto puter, pa u njega ubaciti ohladjen fil, sjediniti.
3.
FIL II:
U jednoj serpici sipati 300 gr secera i 4dl vode da vri sipati voce i jedno 4 min da se kuva
,posebno razmutiti 3 pudinga od jagode|maline u 2 dl vode i zakuvati u voce , pustiti da se
ohladi.
4.
Redjanje:
bela kora
vocni fil
1/2 belog fila
crna kora
1/2 belog fila
glazura od cokolade
5.
Glazura:
Crnu cokoladu iskomadati, sipati malo ulja i na blagoj vatri rastopiti.
Belu cokoladu sam rastapala u mikrotalasnoj, isti postupak, raskomadala, malo ulja, uljkuciti mikrotalasnu na 700W, otvarati s vremena na vreme, malo promesati, pa nastaviti sa rastapanjem. Kad je i bela spremna, presuti je u kesu za zamrzivac. Crnu cokoladu naneti na kolac, pa nanositi belu, iseci vrh kesice, pa sipati crte cokolade vodoravno, po duzini kolaca, napraviti mali razmak izmedju crta. A zatim uzeti neki stapic, ja sam onaj za raznjice, pa povlaciti uzduzne crte (po siririni kolaca), gore dole, tako cete dobiti sarenu povrsinu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari