petak, 26. veljače 2016.
NAJLON TORTA JRDNOSTAVNA A UKUSNA JE…ČISTA POEZIJA
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci:
Kora:
7 belanaca
16 kašika šećera
1 kašika limunovog soka
Fil:
1 l mleka
16 kašika šećera
7 žumanaca
1 puding sa ukusom vanile
5 kašika brašna
3 kašike gustina
1 margarin
1 kesica šlag pene
10 krem bananica
200 gr čokolade
Za ukrašavanje:
2 kesice šlag pene
malo kisele vode
Priprema:
Kora: Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni. Fil: Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu. Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom. Smesu podeliti na dva dela.Fil 1: U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade. Fil 2: U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag.
Posluživanje:
Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru. Nije pogodna za zamrzavanje.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari