"

petak, 26. veljače 2016.

KAD VAM TREBA NEŠTO NA BRZINU A UKUSNO....OVO JE IDEALNO: KEKS TORTA



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







SASTOJCI
Petit Beurre keks*
Kava s mlijekom **
Kap ruma



Krema Vanilija
500 ml mlijeka
1 kesica puding vanilija
150g šećera
1 vanilin šećer
2 žlice gustina
125g margarina za kreme

Krema Čoko/Lješnjak
500 ml mlijeka
1 puding dolcela premium nougat ***
3 žlice šećera
2 žlice gustina
100 g noisette čokolade ****
125g margarina za kreme

xxx
PRIPREMA
Krema od vanilije:
Stavit kuhat 350 ml mlijeka.
U 150ml pomiješat puding, gustin, šećer, vanilin šećer. To dodat u vrelo mlijeko i kuhat uz stalno miješanje dok ne prokuha.
Makni s vatre, OHLADI.
Margarin sobne temperature izradi mikserom i dodat u hladnu kremu.

Krema lješnjak/čokolada.
Stavit kuhat 350ml mlijeka.
U 150ml mijeka pomiješat puding, gustin, šećer.
To dodat u vrelo mlijeko, kuhat uz stalno miješanje dok ne prokuha. Kremu maknit s vatre i dodat čokoladu, dobro promiješat i ostavit da se ohladi u hladno dodat izrađen margarin.

Skuhat kavu ( po želji ...ja volim da se kava jedva osjeti).

Slaganje
Namoči petit kekse u kavu i posložit ih na tacnu (ja sam ispod svakog keksa stavila mrrrvicu kreme da mi ne bježi s tacne dok mažem kremu na njih).
E sad možete slagat tako da na jedan sloj keksa namažete kremu vanilija, pa stavite drugi red keksa i namažete kremu od čokolade...itd...dok ima kreme.
Ili možete (kao ja) namazat najprije cijelu kremu vanilije pa kremu od čokolade.

Torta je najbolja kad odstoji preko noći.

POSLUZIVANJE
* Potrošila sam ravno 99 komada petit keksa.
 U jednom redu ih imam 9 a ima 11 redova (nemorate se držat ovih mjera, sve zavisi koliko ćete debelo mazat kremu, tako da se može desit da vam ode manje ili više keksa ...a i ja sam htjela da mi bude jako visoka (8cm)).

**Ja nevolim da se kava jako osjeti tako da sam ja na 250ml vrele vode dodala dvije žlice kave i to zakuhala. kad se kava prohladila preselila sam je u  veću posudu i ulila oko 500ml hladnog mlijeka, i malo ruma.

***Puding nemora bit dolcela premium nougat, može i obični čokoladni, ja volim ovaj okus lješnjaka u pudingu.

****Ni čokolada ne mora bit noisette, može obićna mliječna ili za kuhanje, po želji.

***** Torta je premazana običnim šlagom iz kesice u koji sam dodala 1 red (otopljene) čokolade za kuhanje.
******Za ukras (Ove male cvjetiće/zvjezdice...ako nekog zanima:))):
Ganache:
300ml slatkog vrhnja sam ugrijala do vrenja prelila preko 250g čokolade za kuhanje i dodala veliku žlicu meda.
To dobro ohladit (NE MIKSAT, nema potrebe) i s tim sam ukrasila tortu.
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari