"

petak, 26. veljače 2016.

MEKANE KIFLICE-SLATKE, SLANE, PRAZNE, PUNJENE, MA SVE SU ODLIČNE! ISPROBALA SAM PUNO RECEPATA ZA KIFLICE, ALI OVAJ MI JE NAJBOLJI!




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Sastojci:
Za tijesto:
1 kg brašna
1 svježi kvasac
sol (po potrebi, otprilike jedna žlica)
2 žlice šećera
2 dl ulja
7 dl mlijeka


Preporuka za punjenje:
25 dag salame (šunka u ovitku, kuhana šunka)
25 dag sira (gouda ili slično)
1,5-2 vrhnja
malo vegete (2-3 manja prstohvata)
Priprema:

Stavite kvasac, šećer i malo mlijeka da se dižu, a zatim zajedno s ostalim sastojcima zamijesite mekano tijesto. Ostavite tijesto pokriveno krpom da se diže na toplom. Nakon pola sata ponovno promiješati tijesto pa ostaviti još kojih pola sata da se diže, odnosno dok prilično ne naraste.


Tijesto zatim podijelite u 4 loptice, svaku razvucite i režite trokutiće te oblikujte kiflice. Slažite kiflice u nauljenu tepsiju ili na papir za pečenje te premažite jajem i uljem koje ste prethodno pomiješali. Pecite ih na 220 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.

Posluživanje:

Ove su kiflice odlične kad su prazne, fine su i s pekmezom, a ja najviše volim kad su punjene smjesom koju sam gore preporučila jer su od vrhnja još mekše. Izbor prepuštam vama!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari