"

utorak, 16. veljače 2016.

KOKOS BAKLAVA GOTOVA ZA POLA SATA



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna








SASTOJCI
1 pakovanje kora za baklavu
5 jaja
1 šolja (od 2 dl) ulja
1 šolja jogurta
2 šolje šećera
200 gr kokosovog brašna
1 prašak za pecivo



sirup
4 šolje šećera
5 šolja vode
1 vanilin šećer



PRIPREMA
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje, jogurt i kokosovo brašno sa praškom za pecivo. Sve promiješati. Na dno podmazanog pleha staviti 2 kore, pa fil. Opet staviti 2 kore, pa fil...sve dok se sastojci ne utroše. Na kraju staviti 3 kore, sjeći baklavu na rombove, pa premazati uljem.

Peći na 200 C dok ne porumeni, oko 40 minuta. Dok se baklava peče, pripremiti sirup. Staviti vodu i šećer da provri, pa kuhati na slaboj vatri 10tak minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer. Pečenu baklavu malo prohladiti, pa preliti vrućim prelivom.Ostaviti da baklava upije sirup, pa dobro ohladiti u frižideru.
 Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani


izvor:www.coolinarika.com

0 komentari