ponedjeljak, 22. veljače 2016.
BAQUET KOCKE
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
Bijeli biskvit
8 bjeljanjaka
8 žlica šećera
7 žlica brašna
1 vrećica praška za pecivo
2 dl toplog mlijeka
1. fil (sirni)
8 žumanjaka
2 dl mlijeka
200 g šećera
2 vrećice želatine
1/2 kg svježeg sira
1/2 l slatkog vrhnja
2 vrećice vanilin šećera
2. fil (čokoladni)
2 vrećice pudinga od vanilije
3 žlice škrobnog brašna (gustina)
2 žlice brašna
1 l mlijeka
250 g maslaca (ili margarina)
100 g čokolade za kuhanje (može i više)
još potrebno
oko 300 g pettit keksa
malo čokolade za naribati po kolaču
PRIPREMA.
Izraditi čvrsti snijeg od bjeljanjaka. (Ja u bjeljanjke ubacim par zrna soli.) Postepeno dodavati šećer, a kada je čvrsto izrađeno, lagano umiješati prosijano brašno i prašak za pecivo. Smjesu raspodijeliti u najveći lim koji imate (na papir za pečenje) i peći na 180 stupnjeva dok nije gotovo (dok se ne odvaja od stijenki). Još vrući biskvit preliti toplim mlijekom.
U uvodu sam napisala, ja sam ga pravila u limu kojemu je duža stranica punih 40 cm!!! (a kraća oko 35)
Za fil od sira
U 2 dl mlijeka ukuhati žumanjke i šećer. Prvo će se dosta pjeniti. Neka "vatra" bude lagana.
Fil će se s vremenom zgusnuti. Kada se zgusne, postane onako pomalo kremast, skinuti s vatre. Malo prohladiti.
U još topao fil dodati otopljenu želatinu, izrađeno slatko vrhnje, svježi sir i vanilin šećer. Izmiješati da se svi sastojci lijepo sjedine i filovati biskvit od bjeljanjaka.
Preko sirnog fila posložiti red pettit keksa umočenog u mlijeko. (Imala sam dvije vrste keksa - razlika u boji se i te kako vidi... )
Za drugi fil
prašak za puding, škrobno i obično brašno ukuhati u litri mlijeka. U ohlađeno dodati istopljenu čokoladu i izrađeni maslac.
Čokoladni fil premazati preko keksa.
NAPOMENA
Ja sam ovaj fil pravila s čokoladnim pudingom i na kraju samo umiješala maslac (tako je pisalo u receptu koji sam dobila). Sigurna sam da bi puding od vanilije i otopljena čokolada dali puuuuno bolji okus ali i boju, zato sam u receptu stavila tu kombinaciju.
Preko čokoladnog fila malo krupnije naribati čokoladu i dobro ohladiti. I imate jaaako puno kolača. :)
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari