petak, 26. veljače 2016.
AROMATIČNI PIVSKI KRUMPIR
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci 4 osobe
1kg krumpira za pečenje
Marinada:
2 češnja češnjka/1/2žličice suhog/granule/prah
1žlica slatke paprike
1 žlica ravna currya
1žličica senfa
1/2žličice BBq umak/slatki ljuti kečap
100ml light pive
4žlice maslinovo ulje
sol,papar
Priprema
1.
Ogulite i narezite krumpir na kocke nmojte da budu ni prevelike ni premale.
Stavite kuhati u hladnu vodu kad prokljuca dodajte sol i nastavite kuhati 15min.
Za to vrijeme napravite marinadu:
U zdjelu stavite cesnjak/prah ili protisnuti,papriku mljevenu,senf,curry,bbq umak(mozete zamijeniti ljutim ili slatkim kečapom)papar i sol,sve promijesajte metlicom za mijesanje da se poveze pa dodajte pivo ,povezite sve zajedno u finu smjesu.
Ocijedite krumpir dodajte ga u pripremljenu marinadu promijesajte dobro da se sve poveze ,poklopite ostavite stajati desetak minuta dok krumpir ne upije svu tekucinu.
Zagrijte pecnicu na 200C
Na prtvan stavite papair za pecenje stavite krumpir ,rasporedite ga siroko da se moze fino ispeci,pokapajte ulju po krumpiru .
Stavite peci 1h,povremeno otvarajte pecnicu da izade para jer ce tada krumpir biti hrskaviji ,tu i tamo ga mozete promijesat.
2.
Servirajte krumpir uz salatu i fino pecenje.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari