
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
Biskvit
4 bjelanjceta
8 zlica secera
4 zlice vrele vode
4 zumanjceta
8 zlica brasna
1/2 praska za pecivo
2 zlice ulja
2 zlice kakao
50-100 ml. ruma
Fill
3 zumanjceta
7 zlica secera
4 zlice brasna
2 puding od banana
200 ml. mljeka
1/2 l. mljeka
1 puter(250 gr)
100 gr. secera
2 slag pjene od cokolade
PRIPREMA
Mutiti bjelanca sa secerom.
U smjesu bjelanjaca dodajte 4 zlice vrele vode,jedno po jedno zumance,brasno,ulje,prasak za pecivo i kakao.
Biskvit peci u zagrijanoj pecnici na 190 C 20-25 min.Hladan biskvit pospite sa rumom.
Fill
Umutiti 3 zumanca sa 7 zlica secera,4 zlice brasna,2 pudinga od banane i 2 dc. mljeka.
Umucenu smjesu dodati u pola litre prokuhalog mljeka i mijesajte neprestano da dobijete gustu smjesu.Skinite sa ringle i ostavite da se ohladi.
U hladnu smjesu dodajte umuceni puter sa 100 gr. secera.
Gotov fil stavite na biskvit,zatiim na fil stavite umucenu slag pjenu od cokolade...
Eksperiment kolaca odstajalog 12 sati na sobnoj temp...za miss P..
POSLUZIVANJE
Za Amerikance: ja sam koristila nas instant puding od banana(2 manja pakovanja) i umjesto 4 cups of milk ja sam dodala 3 cups(za obadva pakovanja) i nemojte dodavati secer u puter posto je puding presladak...
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari