"

petak, 15. siječnja 2016.

MRKVA + ROGAČ = KOLAČ


JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






SASTOJCI
BISKVIT
250 g sitno ribane mrkve
3 jaja (odvojeno žumanjci i bjelanjci)
2 žlice šećera (smeđeg)



1 vrećica vanilin šećera
75 g rogača
25 g oraha
100 g griza (pšenične krupice)
1/2 vrećice praška za pecivo
1 naranča - ribana korica
1/2 žličice kardamoma
1 dl mlijeka
1 dl ulja
1 žlica meda
1/2 limuna iscijeđeni sok



KREMA
300 g svježeg kravljeg sira
1 dl kiselog vrhnja
1 iscijeđena naranča (sok)
2 vrećice vanilin šećera
3 žlice šećera u prahu
1 vrećica praška za šlag
125 ml mlijeka (za izradu šlaga)

PRIPREMA
Za pripremu, namažemo uljem lim cca 22x28 cm i posipamo ga obilno krušnim mrvicama.
Naribamo koricu naranče, iscijedimo sok. Iscijedimo i sok limuna.
Pećnicu uključimo na 180.

Očistimo i izribamo mrkvu na onu sitnu stranu ribeža, pokapamo je iscijeđenim limunovim sokom.

Pomiješamo suhe sastojke: rogač, orahe, griz, prašak za pecivo, ribanu koricu naranče i kardamom.

Odvojimo bjelanjke i žutanjke. Od bjelanjaka uz prstohvat soli napravimo čvrst snijeg.

Žumanjke umutimo čvrsto sa smeđim i vanilin šećerom. Dodajemo naizmjenično suhe sastojke, ulje i mlijeko i u međuvremenu miksamo da se sve prožme.

Meni u ovoj fazi nije bilo dosta slatko (računajte da moraju doći još bjelanjci), pa sam umiksala i veliku žlicu tekućeg meda.

Odložimo mikser i pjenjačom primiješamo ribanu mrkvu i bjelanjke.

Istresemo u lim i pečemo cca 20-30 min (ovo je okvirno, prilagodite vrijeme svojoj pećnici). Proba klasično - štapićem, čačkalicom ili vizualnom metodom.

Izvadimo iz pećnice i ostavimo biskvit da se ohladi na skoro sobnu temperaturu.

ZA KREMU
Umiksamo sir i kiselo vrhnje da ima što manje grudica, dodamo šećer, vanilin šećer (ili ekstrakt) i sok naranče.

Zasebno s mlijekom umutimo jedan šlag iz vrećice.
Primiješamo ga ostatku smjese. Rasporedimo je ravnomjerno po cijelom kolaču.

Kolač dobro ohladimo i uživamo!
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari