"

ponedjeljak, 4. siječnja 2016.

PITULJICE...




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna








SASTOJCI
za 2 jufke
350gr. brašna
malo soli
3 žumanca
mlaka voda



fil
2 dcl. mlijeka
1 šolja(od bijele kave) griza
1 šolja domaceg kajmaka,moze i kupovni piše na posudici
to je kajmak koji se uhvati na površini kad se domaće mlijeko kuha..
kora od 1 limuna(naribana)
pola istopljenog putera

agda
650gr.šećera
8dcl. vode



PRIPREMA
Od brašna,žumanaca,soli i vode zamjesiti 2 jufke(kao za pitu)i ostaviti da malo odmori.

Dok se odmara...napraviti fil,mlijeko zakuhati i umiješati griz,kad se ohladi u to dodati umučene bjelanjke,kajmak i limunovu koricu.Staviti agdu da kuha.

Sada razviti prvu jufku i i izrezati ju na kaiše i popoloviti.Svaki kaiš namazati istopljenim puterom.
Na svaki staviti po malo fila i motati tako da dobijete trokutiće.Redati u tepsiju jedan do drugoga.

Kada ste sve potrošili i poredali u tepsiju...zaliti sa vrućim puterom kao i baklavu.
Peci u zagrijanoj rerni na 220 stupnjeva oko 25min.da dobije lijepu boju.Vruče pituljice zaliti vručom agdom.

POSLUZIVANJE
Ja sam zaboravila da ih slikam pečene...jako su ukusne i sočne..pogotovo kad se dobro ohlade.Nadam se da če vam se svidjeti.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari