nedjelja, 3. siječnja 2016.
MOJE PAHULJASTE KIFLICE! EH, AKO SAM IKADA NAPRAVILA NEŠTO FINO, MEKANO I PREDIVNO, ONDA SU TO OVE KIFLICE.. SAVRŠENE SU, MEKE KAO DUŠA, LAGANE KAO PERCE, BAŠ ONO ŠTO UVIJEK TRAŽIM OD KIFLICA…
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
5 1/2 dl toplog mijeka
2 dl ulja
1 vrećica praška za pecivo
1/2 žličice ili 1 žličica soli, za slatku verziju ide manje soli
1 kg brašna za dizana tijesta, ili glatkog brašna
KVASAC
1 kockica = 40 gr kvasca
1 žlica šećera
1, 5 dl mlijeka
2 žlice brašna
Nadjev:
mak
šunka
orasi
sir
marmelada
PRIPREMA
1.
Kvasac stavite da se digne na toplom sa malo brašna, mlijeka i šećera.
2.
Kad se dignuo kvasac, dodajte ga ostalim sastojcima, umijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite da se digne.
3.
Podijelite tijesto na jednake hrpice i svaku razvaljajte na nekoliko krugova, izrežite ih na trokute i punite nadjevima po želji .
4.
Ostavite ih da se malo dignu prije pečenja. Pecite u plehu, obloženom papirom za pečenje, na 180°C, dok lijepo ne porumene.
5.
Prerezane kiflice , dolje svježi sir+ jaje, gore šunka i tvrdi sir.
Posluživanje
Ove kiflice mogu biti svježe i tri dana, no tko će ih toliko gledati.. ja sam danas ispekla ove kiflice i sve se odmah pojelo!!!! Vrlo lijepo se mogu smrznuti i ona samo odmrznuti, kad vam ustrebaju!!
Zadnji put sam ih pravila 16. 3. 2011, stavila sam istu količinu kvasca kao u receptu, ali duplo svih ostalih sastojaka. Stavila sam samo 2 dl ulja i 125 gr maslaca, jer nisam imala više od 2 dl ulja, možda zato izgledaju ovako lisnato, kao što vidite na ovim ružičastim slikama, premazala sam ih jajetom razmućenim u mlijeku, ispalo ih je cijelo čudo.. ne oklijevajte dakle više da ih napravite…
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
Izvor: coolinarika.com
0 komentari