nedjelja, 3. siječnja 2016.
DOMAĆE KOBASICE “ZA SVAKOG”! OVO JE RECEPT ZA SVAKOG I ZA SVE…
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
Mesni nadjev za 10 kg
5 kg svinjske plećke srednje mljevene
2 kg svinjskog buta krupno mljevenog
2 kg mesnih obrezaka (plećke, carsko meso i sl.) sitno mljevenog
1 kg tvrde leđne slanine (sitno mljevene ili rezane po ukusu)
300 gr junetine jako sitno mljevene (prat)
svinjska crijeva debljina po izboru
ZAČINI
200 gr soli (za kobasice koje su za rezanje suhe)
ili do 250 gr ako su za kuhanje ili pečenje nakon dimljenja
35 gr BIJELOG papra
25 gr slatke mljevene paprike DELIKATES
120 GR češnjaka jako sitno nasjeckanog ili mljevenog ili
3-5 gr češnjaka u granulama
1 žličica čilija ili kajenskog papra
1/2 žlice šećera
PRIPREMA
Idemo miješati …
1.
U mlakoj vodi kroz gazu procjedite sitnooo nasjeckani češnjak il ga samo dodajte u mlaku vodu (tada ga skupa sa začinima malo još izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu).. ili stavi većicu 3-5 gr češnjaka u granulama
2.
Razmutite u toj vodi začine PRECIZNO IZVAGNE
3.
Zamješajte začine s mesom više puta s pauzama
4.
Punite u crijeva (najbolje drugi dan)
Savjeti
1.
koristite preciznu vagu
2.
ako su kobasice za kuhati, dovoljan je jedan dim i može 250 gr soli (2, 5%)
3.
znajte koliko začinjene kobasice želite i da ne vole svi ljuto
4.
ne vjerujte probanju (rijetki ljudi imaju okus za probanje) nego vjerujte VAGI
5.
ako želite približno vidjeti rezultat ispecite na naglo kao tanke pljeskavice
6.
prve kobasice napravite po receptu i na vagu i nikog ne slušajte nije slano, nije ljuto….
7.
napravite si sami svoje kobasice za Uskrs, možete ih napuniti i kroz veliki lijevak, ostavite da se malo prosuše na zraku i skuhajte…
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
Izvor: coolinarika.com
0 komentari