
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
Sastojci:
750 grama brašna
250 ml vode
250 ml mlijeka
jedno pakovanje germe…40 grama
1 kašika šečera
2 male kašičice soli
oko 120 grama rastopljenog maslaca
Način pripreme:
Tijesto zamijesiti i pustiti da se udvostruči. Podijeliti u 4 jufke, ponovo izraditi i razviti valjkomom na oko 20 cm promjera. Pomastiti svaku jufku maslacem i staviti dvije i dvije jednu na drugu, pustiti oko 10- 15 miniuta da odmori. Onda razviti te dvije sastavljene jufke na oko 2-3 mm, pomastiti svuda po toj jufki, srolati jednu stranu kao da pravis pitu isto tako i drugu stranu prema sredini. Presjeći po sredini, i sjeći u komadiće oko 3-4 cm, redati u pleh u koji stavite papir za pečenje i opet malo četkicom pomastiti kiflice.. Tako uraditi i sa onom drugom jufkom u drugi pleh, pustiti još oko 15 minuta da rastu. Možete ih posuti sa krupnom soli. Peči na oko 220-230 stepeni 15 minuta. Famozne
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari