"

petak, 1. siječnja 2016.

KOLAČ NA MERE! JEFTIN A IZDAŠAN



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







SASTOJCI

TIJESTO
25 dag brašna
20 dag šećera
4 jaja
2 žlice kakaa
1.5 dl ulja
1.5 dl vode
1 prašak za pecivo
KREMA
25 dag šećera u prahu
25 dag margarina
3 dl mlijeka
1 puding od vanilije
OSTALO
1 rebro čokolade za kuhanje




PRIPREMA1.
Dvije velike tepsije veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 st.C.
2.
Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
3.

Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju.
4.
Biskvite ispeći na 180 st.C te za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izrađen maslac sa šećerom u prahu.
5.
Pečeno tijesto izrezati na trake i nadjenuti nadjevom. Isto tako premazati i stranice kolača te posuti naribanom čokoladom. Trake slagati crne preko žutih.
6.
Kolač rezati koso.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com

0 komentari