"

petak, 1. siječnja 2016.

BOMBICE SU - NEPECENI BRZI KOLACI I DOBRODOSLI SU KADA SE TREBA NESTO BRZO POSLUZITI.




JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna







Sastojci
Za smjesu potrebno je:
300 gr mlevenog keksa
100 gr maslaca
100 gr mlevenih oraha
50 gr seckanih oraha
100 gr cokolade za kuvanje
100 gr suvog grozdja
100 ml mlijeka
2 supene kasike ruma
Za uvaljanje potrebno je
100 gr kokosovog brasna




Priprema
1.
Omeksan maslac na sobnoj temperaturi pomesati sa mlevenim keksom. Dodati mlijeko, istopljenu cokoladu, mlevene i seckane orase, rum i suvo grozdje.
2.
Smjesu dobro pomesati i ako je potrebno dodati jos mlijeka. Smjesa nesme biti meka ni mnogo tvrda.
3.
Smjesu staviti u hladnjak. Nakon 15 minuta od smjese napraviti loptice.
4.

Svaku lopticu uvaljati u kokosovo brasno i redjati u posudu za posluzivanje.
5.
Dok ne sluzite bombice drzati u hladnjaku.
Posluživanje
Bombice je dobro praviti dan ranije, jer pri tome mleveni keks upija vlaznost od sastojaka.
Ako ne volite rum, za aromatizaciju bombica mozete dodati 2 supene kasike praska za kapucino, vanilin secer, ili neki drugi koncentrat mirisa. Ja ih pravim sa rumom.
Mesto kokosovog brasna bombice mozete uvaljati i u mlevene orahe. Za to vam je potrebna odredjena kolicina oraha.
Mesto oraha u sastoju mozete koristiti mlevene i sjeckane lesnjake ili bademe.
Bombice su pogodne i za zamrzavanje. Prilikom sluzenja ostaviti da se same odmrznu na sobnoj temperaturi.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com

0 komentari