"

subota, 16. siječnja 2016.

CRNO-BIJELE KOCKE GOTOVE ZA POLA SATA



JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






SASTOJCI
biskvit
6 bjeljanjaka
20 dag šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
20 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo



krema
1/2 l vrhnja za šlag
20 dag čokolade za kuhanje



PRIPREMA
Za biskvit izmiksati snijeg od bjeljanjaka pa dodati šećer,ulje i mlijeko.Na kraju umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo.Staviti peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta(isprobati s čačkalicom ako je pečeno).Veličina pleha je oko 40*24 cm.

Kad se biskvit ispeče pripremimo kremu;otopimo slatko vrhnje do vrenja,pa u njemu rastopimo čokoladu.Dobro izmiješamo.

Još vrući biskvit izbodemo s vilicom.Prelijemo ga s vrućom čokoladom.Ostavimo da se ohladi i dobro stisne čokolada.Kad se dobro ohladi,režemo na kocke i poslužimo.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO  i uzivajte u hrani




izvor:www.coolinarika.com

0 komentari