
JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna
SASTOJCI
Za biskvit
3 kom jaja
120 ml mleka
100 gr secera
60 gr slatkog kakaa (nesquik)
160 gr brasna
60 gr mlevenih ili seckanih badema
20 gr kandita narandze
1/2 kesice praska za pecivo
125 gr maslaca
Za polivanje biskvita :
8 kasika soka od narandze ( moze i fanta )
Za kremu
500 ml slatke pavlake
350 gr cokolade za kuvanje
Za glazuru
150 gr cokolade
70 gr maslaca
5 kockica bele cokolade
PRIPREMA
Pripremite sve sastojke pre pocetka neposredne pripreme torte, maslac i jaja trebaju biti sobne temperature. Pomesajte sve suve sastojke, brasno, kakao, prasak za pecivo.
Umutite secar sa maslacem, postepeno u toku mucenja mikserom dodajite jedno po jedno jaje. Smanjite brzinu mucenja i dodajte naizmenicno suve sastojke i mleko. Potom, iskljucite mikser i rucno silikonskom spatlicom umesajte samlevene ( ili naseckane) bademe i kandite narandze.
Pripremite kalup za tortu, promera fi 28 .
Oblozite dno pek papirom, a stranice premazite sa malo maslaca .Smesu mozete podeliti na pola i peci dve odvojene kore u zagrejanoj rerni ( opcija ventilator) na 180* nekih 10-15 minuta. Proverite cackalicom.Ili izlijte celu smesu u kalup, pecite nekih 25-30 minuta na 180* . Proverite cackalicom. Vreme pecenja je opciono jer ne vazi isto za sve rerne. Ispeceni biskvit ostavite da se malo ohladi i izvadite iz kalupa.
Ako ste pekli jedan biskvit, sacekajte da se skroz ohladi i presecite ga na pola.
Priprema kreme
50 gr slatke pavlake odvojite, trebace vam za prekrivanje zadnjeg sloja biskvita pre glazure.
Ostatak slatke pavlake zakuvajte na sporetu,na blagoj vatri nekih 5-6 minuta, dodajte cokoladu i kuvajte dok se cokolada ne istopi. Pazite da smesa ne prokljuca.
Kada se cokolada skroz otopila, skinite sa sporeta i prekrijte kremu prozirnom folijom, tako sto ce te foliju skroz priljubiti za kremu i ivice serpice u kojoj se krem kuvao. Pustiti da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi, pa je rashladite u frizideru nekih 15-tak minuta.
Ohladjenu kremu umiksajte mikserom, ispocetka ce vam krema biti tecna kao puding i mikasajte dok ne postane skroz cvrsta.
Na tanjir za tortu postavite jednu koru,Natopite je sa 4 kasike soka od narandze. postavite kalup potom nanesite ceo fil. Poklopite sa drugom korom koju cete isto natopiti sa preostalih 4 kasike soka.
Ostavite u frizideru da se biskvit i krema dobro povezu.
U medjuvremenu, umutite onih 50 gr slatke pavlake.
Nakon sat vremena izvadite tortu iz frizedera, skinite obruc i spatlicom ravnom, ili nozem, uravnajte krem sa strane , a preko poslednje kore, premazite ulupanu slatku pavlaku. Potrudite se da vam povrsina bude sto ravnija, kako bi coko glazura bila lepsa . Mozete je i sa strane premazati slatkom pavlakom.
Priprema glazure
Na pari istopite cokoladu i maslac ...Prelijte preko torte uravnajte spatlom ili nozem po vasoj zelji.
Posebno otopite 5 kockica bele cokolade i napravite sare po zelji .
POSLUZIVANJE
Tortu je pozeljno pre sluzenja izvaditi iz frizidera ( najmanje sat vremena), tako ce vam presk biti lepsi. Uzivajte u ovoj coko bombici.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
izvor:www.coolinarika.com
0 komentari